Utakmice Lige prvaka ostat će samo san za Leipzig

Ništa od Lige prvaka?

Utakmice Lige prvaka ostat će samo san za Leipzig

E. Škorić

Red Bull Leipzig ovosezonska je senzacija u njemačkoj Bundesligi, ali ima probleme zbog kojih očito neće moći da nastupa u Ligi prvaka.

Leipzig je drugoplasirana ekipa Bundeslige, ali mogao bi zbog bizarnog razloga da ostane bez plasmana u Ligu prvaka, naravno ukoliko u prvenstvu ostane na pozicijama koje ga vode u prestižno takmičenje.

Naime, njemački klub duguje 52 miliona Red Bullu, kompaniji koja drži 99 posto kluba i u naredna tri mjeseca mora da prikaže taj iznos kao zaradu jer sadašnje poslovanje kluba krši financijski fair-play.

Da bi se to riješilo, Leipzig će morati prodati neke ponajbolje igrače, a uostalom Leipzig ima još jedan problem - UEFA ne dozvoljava da dva kluba od strane istog vlasnika idu u Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjećamo, vlasnik Leipziga je ujedno na čelu Salzburga, kojeg također nosi ime Red Bull. Navijači Leipziga će teško uživati u mečevima Lige prvaka naredne sezone ukoliko se nešto ne promijeni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi