Urednik Marce kritikovao Messija, Pique mu odgovorio
Foto: EPA

"Kralj" Twittera se oglasio

Urednik Marce kritikovao Messija, Pique mu odgovorio

E. Čaušević

Prošlog vikenda Barcelona je slavila veliku pobjedu na gostovanju protiv Real Madrida, a junak je ponovo bio Lionel Messi.

Argentinski napadač je u posljednjim sekundama utakmice postigao svoj drugi gol na meču i postavio konačnih 3:2 za Barcu. Messi je potom stao ispred navijača Reala, skinuo je dres i pokazivao ga tribinama. Ovaj potez je naljutio navijače kraljevskog kluba, ali i medije koji su prvrženi istom.

Naime, prije nekoliko dana oglasio se jedan od urednika ugledne Marce, Alfredo Relano, koji je prozivao Messija i kritikovao ga za proslavu ovog gola. Relano je napisao da je Argentinac samo želio isprovocirati navijače Reala, te da je bacio mrlju na derbi.

Ipak, nije prošlo dugo da stigne odgovor iz Barce, a naravno uputio ga je Gerard Pique. "Kralj" društvenih mreža nije želio mnogo pisati, te je u dvije rečenice poručio uredniku Marce, ali i navijačima Reala šta misli o njihovom kritikovanju Messijeve proslave gola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Leo vas je doveo do granice, ne možete više to sakriti. Mnogo ozbiljnije je kada samo pokažete svoj dres, nego da govorite cijelom stadionu da ušuti", rekao je Piquea aludirajući na poznatu proslavu gola Cristiana Ronalda na Nou Campu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi