"Ugledao je Kolašinca kako mu prilazi i upi*ao se"
Foto: EPA

Legenda Chelseaja smatra da je strah uzrok Luizovog starta

"Ugledao je Kolašinca kako mu prilazi i upi*ao se"

Legendarni fudbaler Chelseaja Ray Wilkins je oštro osudio štopera Plavaca Davida Luiza zbog njegovog brutalnog starta nad našim reprezentativcem Seadom Kolašincem na jučerašnjoj utakmici između Chelseaja i Arsenala. 

Wilkins, koji je za Chelsea nastupao od 1973. do 1979. godine, je istakao da je razlog Luizovog "nasrtaja" taj što se Brazilac "upi*ao" od straha kada je vidio Kolašinca.

Brazilski defanzivac se suočava sa suspenzijom u trajanju od tri utakmice zbog brutalnog starta nad Seadom Kolašincem na jučerašnjem duelu Arsenala i Chelseaja. Luiz je "đonom" startovao na nogu Seada Kolašinca, te je zbog svog poteza zaradio i isključenje, a Wilkins je, u razgovoru za TalkSPORT, istakao da se radilo o zaista "odvratnom" startu.

"Bio je to odvratan start. Ili je želio povrijediti Kolašinca, ili se prepao. Mislim da je ovo drugo...Ugledao ga je kako mu prilazi i pomislio, 'jao, ovaj momak je div' i jednostavno se upi*ao", poručio je legendarni fudbaler Chelseaja i Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kolašinac je išao na loptu, njegove kopačke se nisu odvajale od zemlje. Da je i Luiz to uradio ne bi bilo ništa sporno. Ali to je bilo na centru igrališta, pobogu", dodao je Wilkins.

Zbog jučerašnjeg isključenja Luiz bi mogao propustiti utakmice koje će Chelsea igrati protiv Nottingham Forresta, Stokea i Manchester Cityja.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi