UEFA ne da Leipzigu da igra Ligu prvaka?
Foto: EPA

Pravila se dobro znaju

UEFA ne da Leipzigu da igra Ligu prvaka?

Najnovije vijesti iz Njemačke govore da bi RB Leipzig mogao ostati bez učešća u Ligu prvaka naredne sezone.

Već je izvjesno da će ovaj klub završiti među četiri najbolje ekipe u Njemačkoj i da će tako izboriti učešće u najjačem klupskom takmičenju na Evropi, ali poznata su i UEFA-ina pravila koja kažu da dva kluba u vlasništvu iste tvrtke ili osobe ne smiju nastupati u Ligi prvaka.

Leipzigu 'problem' pravi RB Salzburg, koji se trenutno nalazi na prvom mjestu u Austriji, a vlasnik Red Bulla Dietrich Mateschitz je već krenuo u akciju zaštite oba kluba, tačnije svojih interesa.

On je prvo sredio da je vlasnik samo 49 posto oba kluba, a RB u imenu Leipziga je promijenio u Rasen Ball, pa je tako zvanični naziv trenutno drugoplasiranog tima Bundeslige RasenBallsport Leipzig.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Mi u Leipzigu nismo uznemireni jer od UEFA-e nismo dobili nikakve informacije. Nema razloga da ne nastupimo u Ligi prvaka, samo je trebamo izboriti", rekao je izvršni direktor Leipziga Oliver Mintzlaff.

Ako UEFA ostane pri svom stavu, jedan od dva RB-a će morati izvisiti - Leipzig ili Salzburg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije