U Sevillu stiže pojačanje iz Championshipa
Foto: EPA

Jordan Amavi na ljekarskim pregledima u Sevilli

U Sevillu stiže pojačanje iz Championshipa

Sevilla je obezbijedila novo pojačanje, a radi se o 23-godišnjem Francuzu, lijevom beku Aston Ville, Jordanu Amaviju.

Ostalo je još da Amavi uspješno prođe ljekarske preglede u Andaluziji, nakon čega će i službeno potpisati ugovor sa Sevillom.

Mladi Francuz je pojačao redove Aston Ville prije dvije godine, kada je u ovaj klub došao iz Nice, ali je u njegovoj prvoj sezoni na Villa Parku ekipa ispala iz Premier lige.

Prošle sezone Amavi je upisao 26 nastupa u Championshipu, a Aston Villa nije uspjela obezbijediti povratak u najviši rang engleskog fudbala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Informacija o Amavijevom odlasku u Sevillu objavljena je i na zvaničnom Twitter profilu Aston Ville.

"Najnovije vijesti: Aston Villa i Sevilla su dogovorili transfer Jordana Amavija, trenutno je na ljekarskim pregledima...Sretno u budućnosti Jordane", stoji u zvaničnom saopštenju kluba iz Birminghama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi