U Barci trljaju ruke: Stigla ponuda za Ardu Turana

Arsenal želi turskog igrača

U Barci trljaju ruke: Stigla ponuda za Ardu Turana

E. Čaušević

Turski fudbaler Arda Turan će gotovo sigurno ovog ljeta napustiti Barcelonu u koju je stigao prije dvije godine kao veliko pojačanje iz Atletico Madrida.

Turan je prije dvije sezone imao nekoliko dobrih ponuda, ali je na kraju odlučio da karijeru nastavi u dresu Barcelone. Međutim, iako ga je Barca masno platila na kraju ovaj turski fudbaler nije baš opravdao povjerenje na Nou Campu. O njegovom odlasku špekuliše se nekoliko sedmica, a na adresu Katalonaca stigla je zvanična ponuda.

Katalonski Sport danas je objavio da je najviše interesa za Ardu Turana pokazao Arsenal koji je poslao ponudu. Topnici su spremni platiti 26 miliona funti za ovog veznog igrača što je zadovoljavajuća ponuda za Barcelonu. Iako je u igri bio i Inter čini se da je nova destinacija Turčina već poznata.

Također, ovaj transfer mogao bi pomoći Barci da lakše dovede desnog beka Arsenala, Hectora Bellerina, koji je velika želja katalonskog kluba. Što se tiče Turana on je u dresu Barcelone u prošloj sezoni odigrao svega 18 utakmica u La Ligi.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi