Tužan kraj za 1860 Munchen, neredi na meču

Ispali u treću ligu

Tužan kraj za 1860 Munchen, neredi na meču

TSV 1860 Munchen će naredne sezone igrati u trećoj ligi.

Iako je na početku sezone najavljivan povratak u elitni razred, odnosno Bundesligu, pred 65 hiljada gledatelja na Allianz Areni večeras je 1860 Munchen ispao u još niži rang. 

U prvoj utakmici razigravanja za opstanak u drugoj ligi 1860 Munchen je odigrao zadovoljavajućih 1:1 sa trećeligašem Regensburgom, međutim u uzvratu je uslijedio poraz od 2:0 i tužaj kraj za bivšeg prvaka Njemačke. 

Sa sudbinom navijači se nisu pomirili. Ispadanje su doživjeli kao sramotno i pred kraj utakmice ubacivali su razne predmete na teren, želeći na taj način iskazati svoje nezadovoljstvo, a to je rezultiralo i prekidom na 15 minuta. 

Osim 1860 Munchena, u niži rang iz "Cvajte" još sele Wurzburger Kickers i Karlsruher.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi