Tunis iznenadio nemoćni Alžir

Afrički kup nacija

Tunis iznenadio nemoćni Alžir

Fudbaleri Tunisa slavili su pobjedu u današnjem meču 2. kola Afričkog kupa nacija sa 2:1 protiv Alžira.

Iako se Alžir u Gabonu pojavio sa veoma jakim sastavom u kojem igraju fudbaleri poput Mahreza, Slimanija, Bentaleba ili Brahimija, ni nakon dva meča nisu uspjeli da upišu trijumf.

Danas su ih pobijedili fudbaleri Tunisa koji su oba pogotka postigli u nastavku meča. Poveli su u 50. minuti kada je strijelac autogola bio Mandi, a prednost su povećali već 15 minuta kasnije pogotkom Slitija sa bijele tačke. Fudbaleri Alžira uspjeli su do kraja samo da smanje prednost Tunisa na 2:1 i to golom Hannija iz sudijske nadoknade drugog poluvremena. 

Tunis nakon ovog kola ima tri boda iz dva meča, dok je Alžir ostao na samo jednom. Naredni meč Tunis igra protiv Zibambvea, dok će Alžir igrati protiv Senegala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi