Trener Nice: Razmatramo Balotellijevu situaciju
Foto: EPA

Balotellijeva budućnost još uvijek po upitnikom

Trener Nice: Razmatramo Balotellijevu situaciju

Trener Nice Lucien Favre ističe da klub razmatra Balotellijevu situaciju, te da još nije odlučeno da li će pokušati zadržati italijanskog napadača u ekipi. Favre je, sa druge strane, uvjeren da će Jean Seri ostati u Nici, te da ga klub neće prodati Romi.

Balotelli je u Nicu stigao kao slobodan igrač prošlog ljeta, a nakon slabih partija u Liverpoolu, Balotelli je u Nici odigrao odličnu sezonu postigavši i 17 pogodaka u svim takmičenjima.

Ipak, njegov ugovor sa Nicom ističe krajem ovog mjeseca, a u klubu još nisu sigurni da li će Italijanu ponuditi novi ugovor.

"Balotelli? U dogovoru sa našom upravom ćemo uraditi ono što je potrebno da izgradimo dobru ekipu", izjavo je Favre na press konferenciji, te nastavio:

"Vidjet ćemo da li je moguće zadržati ga, ali moramo uzeti u obzir i finansijski balans kluba."

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Ne kažem da će se vratiti nakon odmora, ali svakako razmatramo i tu opciju", dodao je trener Nice, pa se potom osvrnuo i na špekulacije o Serijevom odlasku u Romu.

"On će biti sa nama kada krenu predsezonske obaveze. On je ključni igrač za našu ekipu", istakao je švicarski stručnjak.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi