Transfer na pomolu: Fudbaler Borussije večerao sa Guardiolom
Foto: EPA

Ousmane Dembele doputovao u Manchester

Transfer na pomolu: Fudbaler Borussije večerao sa Guardiolom

Prema informacijama koje prenose francuski mediji, Pep Guardiola bi uskoro mogao osigurati još jedno pojačanje za Manchester City.

Nakon što su u Manchester City stigli Bernardo Silva i Ederson, nekadašnji trener Barcelone i Bayern Munchena bi mogao obezbijediti još jedno skupocjeno pojačanje, a riječ je o mladom fudbaleru Borussije Dortmund Ousmani Dembeleu.

Francuski Le 10 Sport izvještava da je 20-godišnji francuski krilni napadač danas stigao u Manchester, te da je svoj boravak u ovom engleskom gradu iskoristio kako bi, uz večeru, sa Guardiolom razgovarao o dolasku u Manchester City.

Mladi Dembele je prošleg ljeta stigao u Borussiju iz Rennesa za 15 miliona eura, a on je u svojoj prvoj sezoni u dresu Milionera upisao 46 nastupa i postigao 10 golova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pretpostavlja se da bi Dembeleov transfer, koji je navodno veom blizu finalizacije, Manchester City mogao koštati i do 70 miliona eura. Osim velikog pojačanja za City, Dembeleov transfer bi tako predstavljao i sjajan poslovni potez sa Borussiju, s obzirom da bi ova njemačka ekipa, njegovom prodajom, za samo godinu dana mogla ostvariti profit od 55 miliona erua.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi