Teška pobjeda Cityja kod Brightona

Aguero slomio otpor protivnika

Teška pobjeda Cityja kod Brightona

M. Šljivak

Fudbaleri Manchester Cityja pobijedili su kao gosti Brighton s 2:0 u susretu 1. kola engleske Premier lige.

Manchester City je dominirao u ovom duelu. Prvo poluvrijeme su završili sa 75 procenata lopte u svom posjedu i nekoliko velikih prilika koje su promašili.

Od samog početka golman Brightona Matt Ryan je imao dosta posla. Spašavao je nakon udarca De Bruynea i Jesusa, a upravo je brazilski napadač promašio najveću šansu u prvom poluvremenu. Dobio je Jesus sjajnu loptu, šutirao je glavom, ali je Ryan čudesno odbranio, da bi u nastavku akcije napadač Cityja poslao loptu pored gola.

Nešto ranije mu je poništen gol zbog igranja rukom, a Brighton je uspio također zaprijetiti preko Grossa, ali je Ederson dobro reagovao.

Na odmor se otišlo bez golova, a u nastavku su oba tima propustila velike šanse. Prvo je Aguero promašio situaciju jedan na jedan s golmanom domaćeg tima, da bi potom Brighton uzvratio sa dvije sjajne šanse i pravo je čudo kako nisu postigli gol.

U 70. minuti City je konačno slomio otpor domaćeg tima. Grešku odbrane je iskoristio Sergio Aguero koji je pogodio za prednost od 0:1.

Pet minuta kasnije novi gol u mrežu Brightona. Vlastitu mrežu je pogodio Dunk, te je priča u ovom meču bila završena za konačnih 0:2.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 1. kolo:

Brighton - Manchester City 0:2 (Aguero 70', Dunk 75'ag)




Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi