Šveđani izabrali: Projić najbolji u redovima Željezničara

Lijevi bek tek nedavno je pojačao Plave

Šveđani izabrali: Projić najbolji u redovima Željezničara

S. Mlaćo

Jučerašnjim porazom u revanšu protiv AIK-a nogometaši Željezničara oprostili su se od Evropske lige za ovu sezonu.

 Plavi su poraženi sa 2:0, iako su u momentima bili dostojan rival švedskom timu.

Nakon utakmice domaći su izabrali i najboljeg pojedinca u obje momčadi, a po njihovom izboru najbolji u redovima Željezničara bio je Josip Projić, 29-godišnji lijevi bek koji je upisao svoj tek drugi nastup za tim sa Grbavice.

Projić je debitovao za Plave u prvom meču protiv AIK-a na Grbavici kada je dobio priliku sa klupe, a sada je zaigrao od prve minute. Navijači Željezničara nadaju se da su konačno dobili pravo rješenje na lijevoj strani, poziciji koja je već godinama "noćna mora" za struku njihovog tima.

Ovaj nogometaš je podsjećamo na Grbavicu stigao prije desetak dana iz redove srbijanskog Napretka iz Kruševca, a potpisao je dvogodišnji ugovor.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kao nagradu za dobru partiju i uspomenu na meč u Stockholmu od organizatora meča dobio je i prigodan poklon.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi