Sulude cifre: Guardiola obara rekord Real Madrida

Koliko je to potrošio Guardiola?

Sulude cifre: Guardiola obara rekord Real Madrida

E. Ganibegović

Manchester City je potrošio veliki novac ovog prijelaznog roka i postavlja se pitanje da li će oboriti rekord po potrošnji koji čuva Real Madrid iz sezone 2009/2010.

Guardiola je ovog prijelaznog roka uložio mnogo novca kako bi pojačao svoju ekipu i doveo je čak sedam novih igrača.

Posljednji igrač koji je stigao na Etihad jeste Benjamin Mendy iz redova Monaca za velikih 52 miliona funti dok su se prije ekipi pridružili Walker (£50m), Silva (£42.5), Ederson (£34m), Danilo (£26), Douglas Luiz (£10.2m) i Eric Garcia (£1.45M), što je ukupno nevjerovatnih 216.15 miliona funti. 

Šef Cityja očigledno nije mnogo štedio i što se iz priloženog vidi najviše novca je uložio da pojača defanzivni dio ekipe. 

Real Madrid trenutno drži rekord po potrošenom novcu u prijelaznom roku. Kraljevski klub je 2009/2010 dok je na klupi bio Manuel Pellegrini potrošio čak 219.8 miliona funti.

Pelegrini je te godine u svoje redove doveo Ronalda (£80m), Kaku (£56m), Xabi Alonsa (£30m), Benzemu (£30m), Albiola (£12.75m), Negreda (£4.25), Arbelou (£3.4m), Granera (£3.4m) i Garaya kao slobodnog igrača. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pep Gauardiola je veoma blizu obaranja rekorda a kako stvari stoje uskoro bi se to moglo dogoditi. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi