"Stvari su izmakle kontroli, nema šanse da se ovako nastavi"

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola

"Stvari su izmakle kontroli, nema šanse da se ovako nastavi"

D. Rakanović

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola smatra da su stvari na tržištu igrača izmakle kontroli. 

Guardiola je u dvije sezone na pojačanja potrošio čak 600 miliona eura, a sada ističe da sistem velikih transfera neće dugo opstati. 

"Stvari su izmakle kontroli, ovo je nevjerovatno šta se dešava i sigurno je nemoguće da će se održati dugo vreme. Sve je počelo sa 100 miliona za Ronalda, pa desetak više za Balea, sada Neymar, jednostavno, nema šanse da se ovako nastavi", rekao je Guardiola. 

City je tokom ovog ljeta na pojačanja već potrošio 300 miliona eura. 

"Mi smo imali jednu od najstarijih ekipa u Evropi, morali smo da mijenjamo. Zato smo kupili bekove i potrošili toliko. Nismo imali izbora, ali sada su to novi igrači i više nećemo morati da trošimo na te pozicije", rekao je Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Španski stručnjak je istakao da će City u narednim godinama dovoditi manje igrača. 

"U narednim godinama kupićemo možda tri igrača za tri sezone, jer će sada svi biti preskupi. U Engleskoj je to posebno izraženo jer kada je klub iz Premier lig  zainteresovan cijena igrača automatski je veća za 25 posto", zaključio je Guardiola. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi