Stuttgart slavio protiv očajnog Kolna
Foto: EPA

Njemačka liga, 8. kolo:

Stuttgart slavio protiv očajnog Kolna

Na otvaranju 8. kola njemačke Bundeslige, Stuttgart je kao domaćin savladao Koln rezultatom 2:1. 

Oko 60.000 gledatelja na Mercedes-Benz Areni na prvi gol je čekalo do 38. minute. Za slavlje među navijačim Stuttgarta se pobrinuo Donis kojem je asistirao Terodde, a vodstvo od 1:0 trajalo je sve do samog finiša utakmice. 

Prethodno su obje ekipe imale po nekoliko dobrih prilika za gol. Kod Stuttgarta su neprecizni bili Donis, Brekalo i Ascacibar, dok su na drugoj strani promašivali Osako, Bittencourt i Zoller. 

U 77. minuti Koln je uspio izjednačiti preko  Heintza, no na kraju više razloga za slavlje imali su ipak domaći. U sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena navijače Kolna je rastužio Akolo golom za konačnih 2:1. 

Poslije ovog trijumfa Stuttgart se popeo na desetu poziciju sa 10 osvojenih bodova, dok je Koln posljednjeplasirani sa svega jednim bodom. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 8. kolo:

Stuttgart - Koln 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi