Strah u Leipzigu: Werner ne putuje u Dortmund
Foto: EPA

Zbog buke na stadionu

Strah u Leipzigu: Werner ne putuje u Dortmund

E. Čaušević

Fudbaleri Leipziga igraju danas na gostovanju protiv Borussije Dortmund u derbiju osmog kola njemačke Bundeslige.

Najprijatnije iznenađenje u prošloj sezoni, ekipa Leipziga, danas gostuje kod Dortmunda koji je trenutno lider u Njemačkoj i još uvijek nema poraza. Međutim, gostujući tim će doći u Dortmund znatno oslabljen jer trener ovog tima ne može računati na Timu Wernera.

Ovaj mladi 21-godišnji golgeter Leipziga još uvijek ima probleme sa bukom koju prave navijači na stadionu. Werner je zbog toga tražio izmjenu na meču sa Bešiktašom i ispostavilo se da ima probleme sa disanjem i cirkulacijom, te da ne može igrati zbog prevelike buke.

Međutim, Werner se vratio veoma brzo treninzima svoje ekipe i vjerovalo se da će biti spreman za današnji meč. No, iz Leipziga su poručili da Werner neće putovati u Dortmund jer su navijači ovog kluba poznati po svom navijanju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U Leipzigu se pribojavaju da bi glasno navijanje domaćih navijača moglo napraviti problem mladom igraču i zbog toga ga nisu željeli povesti na današnji meč. To će sigurno biti hendikep za ovaj tim jer je Werner jedan od najboljih igrača Leipziga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi