Srna: Modrić je najbolji vezista na svijetu

Tako smatra fudbaler Šahtara

Srna: Modrić je najbolji vezista na svijetu

Luka Modrić je najbolji vezni fudbaler svijeta, smatra njegov nekadašnji saigrač iz reprezentacije Darijo Srna. 

Modrić je osvojio dvije Lige šampiona, dva Svjetska klupska prvenstva i Kup Kralja, pored svih individualnih nagrada koje je dobio otkad je stigao u Španiju 2012. godine.

Ovaj 32-godišnji fudbaler je produžio ugovor sa Realom do ljeta 2020. godine prošlog oktobra te je uvršten u FIFAPro najbolji tim za 2016. godinu.

Bivši kapiten reprezentcije Hrvatske, koji se oprostio od reprezentacije nakon Eura 2016. godine, smatra da Modriću nema ravnog na njegovoj poziciji.

"Modrić je trenutno najbolji vezni fudbaler na svijetu. Nemam dilema kada je to u pitanju. Nisam rekao da je jedan od najboljih, već da je najbolji. Luka je mnogo napredovao tokom godina. Mislim da je trenutno na vrhuncu. Otkad je stigao konstantno je napredovao zajedno sa timom. Real je u nizu sjajnih rezultata, ali bez Luke bi imali problema", rekao je Srna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi