Spremite se za "rat" u Madridu: Nije moje da kosim travu
Foto: EPA

Argentinac uzvratio na optužbe Barcelone

Spremite se za "rat" u Madridu: Nije moje da kosim travu

E. Škorić

Atletico i Barcelona igraju derbi u Španiji i o ovoj utakmici se uveliko piše već nekoliko dana.

Aktuelna je u Španiji i dalje tema o referendumu u Kataloniji, pa je stoga duel Atletica i Barce ovaj put dodatno nabrijan, a atmosferu je dodatno zapalio trener Jorgandžija Diego Simeone.

Barcelona je pronašla način da 'bocne' Madriđane, pa ih je optužila kako imaju visoku travu na Wanda Metropoliano stadionu, te kako to namjerno rade da bi "usporili Barcinu brzu igru".

"Slušajte, ja sam trener, a ne vrtlar. Pripremam ekipu za utakmicu, ne kosim travu. Kada pozovete nekoga u svoj dom, onda on jede iz vašeg pribora i koristi vaše tanjire i čaše. Kada sam došao kod vas, nisam birao već sam dobio ono što mi se ponudilo", kazao je Simeone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Atletico i Barcelona svoj derbi osmog kola La Lige igraju sutra od 20:45 sati. Barca je trenutno lider s maksimalnih osam pobjeda, dok je Atletico četvrti sa 15 bodova, odnosno šest manje nego što imaju Katalonci.

Tamošnji mediji smatraju da će svaki naredni madridsko-katalonski okršaj, nebitno da li igrao Real ili Atletico s Barcom, donijeti dosta tenzija i sve to nekako izgledao kao rat. Pravi nogometni rat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi