Spalletti u dilemi zbog Džeke

Totti vjerovatno počinje meč protiv Sampdorije

Spalletti u dilemi zbog Džeke

M. Šljivak

Fudbaleri Rome večeras na svom Olimpicu dočekuju Sampdoriju u susretu osmine finala Kupa Italije.

Trener rimskog kluba Luciano Spalletti najavio je na jučerašnjoj press konferenciji kako neće mnogo mijenjati sastav za ovaj meč, ali bi večeras Edina Džeku mogli vidjeti na klupi.

Pojedini italijanski mediji tvrde kako Luciano Spalletti ima dilemu oko napadača u ovom meču. Postoji velika mogućnosti da će trener Vučice donijeti odluku da Edina malo odmori zbog velikog broja utakmica u kratkom periodu i da će utakmicu u vrhu napada početi Francesco Totti.

Pored Tottija, šansu za igru bi trebali dobiti golman Alisson, te Gerson umjesto Kevina Strootmana. Također, velika je mogućnost da će odmarati i Radja Nainggolan, koji je nosioc igre Rome u proteklim utakmicama i odmor mu je neophodan.

Ipak, Spalletti će konačnu odluku donijeti pred večerašnji meč, ali izvjesno je kako će Džeko vjerovatno prepustiti mjesto startera Francescu Tottiju u ovom susretu.

Edin će ulogu prvog napadača ponovo preuzeti već za vikend kada Roma dočekuje Cagliari.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Meč Rome i Sampdorije igra se večeras od 20 sati i 45 minuta.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi