Spalletti: Napoli je igrao nebeski fudbal
Foto: EPA

Trener Rome pohvalio Sarrijevu ekipu

Spalletti: Napoli je igrao nebeski fudbal

Roma je u finišu sezone sa Napolijem vodila veliku borbu za drugu poziciju u Seriji A koja donosi direktan plasman u grupnu fazu Lige prvaka. 

Rimljani su uspjeli sačuvati drugo mjesto, ali, svejedno, njihov trener Luciano Spalletti smatra da je i Napoli igrao fantastičan fudbal ove sezone.

"Oni su igrali 'nebeski' fudbal", izjavio je Spalletti za Sportitaliju.

"Ta tehnika, ta brzina, takva mogućnost da prođu iza linija i mogućnost da izaberu pravi trenutak kada treba proći iza defanzivaca", nastavio je Spalletti, te dodao:

"Sarri je s pravom razočaran zbog treće pozicije, zato što je njegova ekipa igrala sjajan fudbal."

Spalletti se, potom, osvrnuo i na stanje Romine defanzivne linije ove sezone, te istakao da nije imao vremena adekvatno pripremiti svoje defanzivce.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Teško je držati ih pod kontrolom. Golovi koje smo primili jučer pokazuju da nismo dobro trenirali. Imali smo komplikacije jer nismo mogli raditi sa našim defanzivcima u pripremama za ovu sezonu", istakao je italijanski stručnjak, te napomenuo:

"Fazio je kasno stigao, Juan Jesus nam se pridružio tek u Pinzolu. Isto važi i za Marija Ruija, tako da smo izgubili dosta vremena za rad...Imao sam samo Manolasa."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi