SP U20 je dokaz kakav utjecaj je imao Ronaldo
Foto: EPA

Petorica igrača se zovu Ronaldo

SP U20 je dokaz kakav utjecaj je imao Ronaldo

E. Čaušević
Teme:

Legendarni brazilski napadač Ronaldo za mnoge je najbolji fudbaler u historiji najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Brazilac je prije dvadesetak godina bio nezaustavljiv čak i onda kada su ga teške povrede pokušale spriječiti on bi se vraćao još jači. Ronaldo je pokazao o kakvom igraču se radi na Svjetskim prvenstvima 1998. i 2002. godine kada je bio najbolji strijelac. 

Ronaldo je tih godina sigurno bio najpopularniji igrač na svijetu, ali i najbolji. Mnoge generacije koje pamte ovog čarobnjaka i danas se vole sjetiti njegovih golova i poteza kojima je oduševljavao fudbalski svijet. Koliko je utjecaja imao Ronaldo tih godina najbolje se pokazalo na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu za igrače do 20 godina.

Naime, na ovogodišnjem U20 SP-u imamo čak petoricu fudbalera iz tri različite države koji su ime dobili po legendarnom Ronaldo. U selekciji Venecuele imamo čak trojicu Ronalda. To su Ronaldo Pena, Ronaldo Cachon i Ronaldo Lucena, igrači koji su rođeni 1997. odnosno 1998. godine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U selekciji Meksika također imamo jednog Ronalda koji je rođen 1997. godine i jasno je da su njegovi roditelji iznimno cijenili brazilskog napadača. Radi se o Ronaldu Cisnerosu koji igra za Meksiko i nosi devetku na leđima. I na kraju imamo Ronalda Wilkinsa koji nosi dres Vanatua.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi