Sociedad poslao Granadu u niži rang
Foto: EPA

Domaći s pobjedom ostali u borbi za Evropu

Sociedad poslao Granadu u niži rang

E. Čaušević

Fudbaleri Real Sociedada savladali su danas na domaćem terenu Granadu (2:1) u okviru 35. kola španske La Lige.

Sociedad je nastavio borbu za izazak u Evropu, dok je Granada današnjim porazom propustila posljednji voz u borbi za opstanak u društvu najboljih, te ćemo ovaj klub od naredne sezone gledati u drugom rangu španskog fudbala. Prvi gol na utkamici viđen je u 45. minuti kada je Carlos Vela pogodio za vodstvo domaće ekipe od 1:0.

Međutim, sredinom drugog poluvremena Granada je uspjela da golom Ramosa izjednači na 1:1 i vrati nadu da mogu napraviti čudo i osvojiti tri boda. Ipak, u samom finišu utakmice sva nada je nestala kada je Juanmi pogodio za 2:1. to je bio posljednji udarac za Granadu koja već pakuje kofere za niži rang.

Do kraja La Lige ostala su još tri kola, Real Sociedad je na šestom mjestu sa 61 bodom i vodit će bitku do kraja sa Bilbaom za mjesto koje vodi u Evropu. S druge strane, Granada je na 19. mjestu sa 20 bodova, deset manje od Leganesa koji je na 17. mjestu koje garantuje ostanak u La Ligi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 35. kolo:

Real Sociedad - Granada 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi