Službeno: Ivan Lendrić novi igrač Lensa

Lendrić u Francuskoj

Službeno: Ivan Lendrić novi igrač Lensa

M. Šljivak

Hrvatski napadač Ivan Lendrić novi je igrač francuskog Lensa.

Sjajni napadač napustio je ekipu Željezničara u kojoj je igrao zaista fantastično, te je danas potpisao trogodišnji ugovor nakon odrađenih ljekarskih pregleda.

Plavi s Grbavice će u ovom transferu inkasirati oko 300.000 eura, a sigurno je da će Lendrića u sarajevskom timu biti jako teško zamijeniti.

Ekipa Lensa trenutno igra u francuskoj Ligue 2. Prošle sezone su za dlaku ostali bez nastupa u društvu najboljih, što im je cilj i ove sezone.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lendrić je ukupno odigrao 35 utakmica za Željezničar protekle sezone. Postigao je 20 golova, a i ovu sezonu je odlično otvorio sa dva gola Zeti u Evropskoj ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi