Službeno: Hart karijeru nastavlja u West Hamu

Stigao iz Cityja na posudbu

Službeno: Hart karijeru nastavlja u West Hamu

E. Čaušević

Engleski golman Joe Hart proteklu sezonu branio je na posudbi u Torinu, ali se ovog ljeta odlučio vratiti u Manchester City.

Hart nije želio ostati u Torinu iako je italijanski klub želio otkupiti njegov ugovor s Cityja. Engleski golman se vratio na Etihad, no bilo je jasno da Pep Guardiola ne računa na njega ni u narednoj sezoni. Hart je odlučio ponovo da ide na posudbu, ali ovaj put cilj mu je bio da ostane u Engleskoj.

Danas je zvanično potvrđeno da je Hart stigao na posudbu u West Ham do kraja naredne sezone. West Ham će jednu sezonu posudbe platiti Cityju 4,5 miliona funti, a ukoliko odluče da otkupe njegov ugovor platiti će još dodatnih deset miliona funti.

"Za mene je važno da igram i zbog toga sam došao u West Ham jer je to prilika koju ne možete propustiti. Velika mi je čast što ću igrati za tako veliki klub kao što je West Ham i jedva čekam da počne sezona. Uvijek sam volio ovaj klub i sretan sam što sam sada dio njega", rekao je Hart.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi