Službeno: Gabriel Jesus potpisao za City

Novi napadač Građana

Službeno: Gabriel Jesus potpisao za City

M. Šljivak

Gabriel Jesus danas je službeno postao član Manchester Cityja.

Ovaj 19-godišnji napadač je prošlog ljeta dogovorio transfer iz Palmeirasa u City, ali je do januara bio član brazilskog šampiona.

Jesus je odavno stigao u Manchester, ali je zbog problema s papirima oko transfera, zvaničan potpis ugovora odložen.

Ipak, sve je riješeno u proteklim danima i danas je Jesus potpisao ugovor na četiri i po godine.

Mladi Brazilac, koji je postigao 28 golova u 85 nastupa za Palmeiras, otkrio je razloge dolaska u Manchester.

"Želim osvajati trofeje s Manchester Cityjem. Ovaj klub se uvijek bori za titule u svim takmičenjima i to je bio glavni faktor zašto sam odabrao City", rekao je Jesus po potpisu ugovora.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj brazilski napadač će na dresu nositi broj 33, a debi bi mogao imati već u subotu kada Građani igraju protiv Tottenhama.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi