Škrti Wenger pokvario transfer Xabija Alonsa
Foto: EPA

Nije želio dati tri miliona više

Škrti Wenger pokvario transfer Xabija Alonsa

M. Šljivak

Španski fudbaler Xabi Alonso na kraju ove sezone će okačiti kopačke o klin.

Apsolutna legenda evropskog fudbala godinama je igrao za velike klubove, a nastupao je za Liverpool, Real Madrid i minhenski Bayern.

Član Liverpoola postao je 2004. godine, a četiri godine kasnije, bio je na korak od potpisa za Arsenal. Međutim, posao je pokvarila škrtost menadžera Topnika Arsenea Wengera.

"Imao sam ponude Juventusa i Arsenala. Pregovarao sam s oba kluba, odlučio sam se za Arsenal, ali oni nudili 15 miliona funti, dok je Liverpool tražio 18. Nisu se dogovorili i ostao sam u klubu", istakao je Xabi Alonso.

Godinu dana potom Alonso se vratio u Španiju gdje je potpisao a Real Madrid i gdje je imao velike uspjehe.

Zanimljivo, Wenger se u  ljeto 2008. godine odlučio za dovođenje Samira Nasrija i Andreya Arshavina, koji su na Emiratesu bili samo prolaznici.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ko zna šta bi se desilo da je Xabi postao član Topnika. Možda bi navijači Arsenala ipak dočekali i titulu, jer je Arsenalu falio igrač kalibra ovog Španca.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi