Sjajne ocjene Pjaniću za nastup protiv Torina
Foto: EPA

Bh. reprezentativac briljirao u gradskom derbiju

Sjajne ocjene Pjaniću za nastup protiv Torina

Juventus je jučer, u gradskom derbiju, savladao Torino rezultatom 4:0, a briljirao je naš reprezentativac Miralem Pjanić.

Torino je u 24. minuti meča ostao sa igračem manje nakon što je drugi žuti karton na utakmici dobio veznjak Torina Daniele Baselli, upravo zbog grubog starta nad Miralemom Pjanićem.

Pjanić je briljirao tokom čitavog meča. Prvo je asistirao Dybali za vodstvo Juventusa od 1:0 u 16. minuti, potom je postigao sjajan pogodak u 40. minuti, a zatim u 57. upisao još jednu asistenciju, ovaj put nakon ubačaja iz kornera kojeg je Alex Sandro pretvorio u pogodak.

Za sjajan nastup protiv Torina, Pjanića je ugledni italijanski portal Football-italia.net nagradio sjajnom ocjenom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bh. reprezentativac je ocjenjen osmicom, što je uz Dybalu, koji je dobio istu ocjenu, najviša ocjena u ekipi Juventusa. 

Kada je riječ o ekipi Torina, najbolje je ocijenjen, također osmicom, golman Salvatore Sirigu, koji je, uprkos tome što je primio četiri gola, imao nekoliko sjajnih intervencija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi