"Sjajan meč, a Messi je bio fantastičan"
EPA

Diego Simeone nakon meča

"Sjajan meč, a Messi je bio fantastičan"

E. Ganibegović

Atletico Madrid i Barcelona su odmjerili snage u okviru osmog kola LaLige, a nakon 90 minuta igre, ime pobjednika nije bilo poznato, pa su se ekipe morale pomiriti sa neriješenim rezultatom 1:1. 

Nakon utakmice se oglasio i trener Jorgandžija, Diego Simeone, koji je rekao da je su timovi odigrali sjajan meč.

"Bila je ovo sjajna utakmica dva tima koji imaju različite karakteristike. Odigrali smo veoma dobro, a Ter Stegen je bio ključ utakmice. Od 60. minuta, Barcelona je mnogo bolje napadala zbog potrebe da postigne pogodak", rekao je Simeone, nakon čega je dodao: 

"Ovo je bilo još jedno veče fantastičnog fudbala i impresivnog Messija. On je bio jedini igrač za kojeg možete da kažete da svaki put kada je dotakao loptu nešto drugo učini. Nije bio toliko umoran, što bi mnogi očekivali poslije dolaska iz Argentine, pošto je odigrao doličan meč."

"Vjerujem kako je ovo bila najbolja Griezmanova utakmica kod kuće. Dva puta je namučio golmana, odlično je igrao i veoma dobro je držao loptu", rekao je Simeone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi