Simeone: Batistuta je legenda, ali je Icardi moj idol

Novi napadač Fiorentine

Simeone: Batistuta je legenda, ali je Icardi moj idol

E. Čaušević

Argentinski napadač Giovanni Simeone sinoć je debitovao u dresu svog novog kluba Fiorentine.

Simeone je prošle sedmice odlučio da napusti Genovu i karijeru nastavi u Fiorentini koja je ovog napadača platila 18 miliona eura. Iako je stigao tek prije nekoliko dana Argentinac se sinoć našao u početnoj postavi kluba iz Firence koji je gostovao kod Intera.

Fiorentina je u prvom kolu nove sezone Serije A doživjela poraz od Intera sa 3:0. Nakon utakmice Simeone je bio u centru pažnje i poručio je medijima da mu nije cilj da bude novi Gabriel Batistuta, već da želi izgraditi svoje ime u dresu Fiorentine.

"Batistuta? Želim da budem Simeone. On je bio fenomenalan napadač i znam šta je sve uradio za ovaj klub, ali ja želim izraditi svoje ime ovdje. Iskreno, moj idol je Icardi i nekako se najviše ugledam na njega. Izabrao sam Fiorentinu jer vjerujem da ovdje mogu još više napredovati", rekao je Simeone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi