Sheik Mansour otvara novčanik za Guardiolu
Foto: EPA

150 miliona funti za nova pojačanja

Sheik Mansour otvara novčanik za Guardiolu

M. Šljivak

Sheik Mansour, prvi čovjek Manchester Cityja, odlučio je ovog ljeta ponovo otvoriti novčanik za pojačanja.

Menadžer tima Pep Guardiola spreman je izvršiti potpunu rekonstrukciju tima i u svom timu želi vidjeti čak osam novih fudbalera.

Iako je po dolasku na klupu Cityja potrošio čak 150 miliona funti, trofeji su ove sezone zaobišli Etihad, a Guardiola planira da u narednu sezonu uđe s mnogo jačim timom.

Sheik Mansour mu je za pojačanja ponovo spremio sumu od oko 150 miliona funti, a španski stručnjak je spremio listu od osam igrača koje želi dovesti.

Među onima za koje je Guardiola zainteresovan su Kyle Walker iz Tottenhama i Jose Gaya iz Valencije, ali bi ga oni mogli koštati više od 40 miliona funti.

Također, u interesu Građana je i desni bek Arsenala Hector Bellerin, ali za njega je ponudu poslala i Barcelona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se tiče odlazaka iz kluba, sedam igrača ostaje bez ugovora, a među njima su Yaya Toure i Pablo Zabaleta. Oni novi ugovor neće dobiti, a na izlaznim vratima je i Bacary Sagna.

Sigurno je da će City biti veoma aktivan na ljetnoj pijaci i sigurno će na Etihad stići barem neko veliko ime.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi