Shearer uputio sjajnu poruku Rooneyju nakon 200. gola
Foto: EPA

'Gdje si bio? Klub 200 je bio usamljeno mjesto'

Shearer uputio sjajnu poruku Rooneyju nakon 200. gola

Wayne Rooney je ovog ljeta napustio Manchester United, te se vratio u klub "u kojem je sve i počelo", Everton. A sjajni engleski napadač je u dresu Karamela sinoć proslavio zaista veliki jubilej.

Naime, Everton je u gostima odmjerio snage s Manchester Cityjem, a iskusni Rooney je, u prvom poluvremenu, uspio postići gol za Karamele, njegov ukupno 200. u Premier ligi.

Rooneyjev podvig nije prošao neprimijećeno u svjetskoj fudbalskoj javnosti, a sjajnu poruku mu je , kratkim videom, uputio i legendarni Alan Shearer, bivši fudbaler koji je dugo bio jedini igrač s 200 ili više golova u engleskoj Premier ligi.

"Čestitke Wayne na 200 premierligaških golova. Veliko dostignuće...Gdje si bio do sada čovječe!? "Klub 200" je bio usamljeno mjesto proteklih nekoliko godina. Svaka čast, siguran sam da ih imaš još nekoliko u sebi", poručio je legendarni engleski golgeter Wayneu Rooneyju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Legendarni Alan Shearer je u Premier ligi nastupao za Blackburn i Newcastle, a u 441 nastupu u najelitnijem rangu engleskog fudbala je uspio postići 260 golova. Rooneyju su, pak, bile potrebne 462 utakmice da dođe do cifre od 200 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi