Sevilla savladala Leicester, ali Lisice ostale u igri

Liga šampiona, osmina finala

Sevilla savladala Leicester, ali Lisice ostale u igri

Fudbaleri Seville slavili su večeras na domaćem terenu protiv Leicestera sa 2:1 u okviru prvog meča osmine finala Lige šampiona.

Sevilla je bila favorit pred početak ovog meča, a tu uogu su opravdali i na terenu. Prvu priliku da postignu pogodak imali su u 14. minuti kada im je dosuđen penal, ali Correa je slabo šutirao sa bijele tačke pa mu je udarac odbranio Schmeichel. 

Ipak, Sevilla je uspjela da dođe do vodstva u 25. minuti i to nakon pogotka Sarabije kojem je asistirao Escudero. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča.

Nastavak je donio još mnoog uzbuđenja. Nakon mirnih uvodnih 15-ak minuta, Sevilla je došla do novog pogotka i to preko Corree koji se na taj način iskupio za promašeni penal. Kada je izgledalo da je Leicester u veoma teškoj situaciji, ponovo ih je spasio Jamie Vardy koji je mrežu Seville zatresao u 73. minuti nakon asistencije Drinkwatera. 

Sevilla je do kraja meča imala još nekoliko dobrih prilika da postignu i treći gol, ali nisu uspjeli, pa možemo slobodno reći da su gosti na kraju mnogo zadovoljniji rezultatom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:





Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi