Sevilla objavila ime Sampaolijevog nasljednika
Foto: EPA

Eduardo Berizzo novi trener Seville

Sevilla objavila ime Sampaolijevog nasljednika

Teme:

Iz Seville su potvrdili da će Eduardo Berizzo zamijeniti Jorgea Sampaolija na klupi ovog kluba, te da će nekadašnji trener Celte potpisati dvogodišnji ugovor sa Andalužanima.

"Sevilla je postigla dogovor sa Eduardom Berizzom prema kojem bi Argentinac trebao postati trener našeg kluba za naredne dvije sezone. Berizzo će, u nekoliko narednih dana, doći u Sevillu kako bi potpisao ugovor i zvanično nam se predstavio kao novi trener ekipe", objavljeno je na zvaničnoj stranici Seville.

Berizzo je ove sezone predvodio Celtu do polufinala Evropa Lige, u kojem je španski klub eliminisan od strane Manchester Uniteda, a sa ekipom iz Viga je uspio dva puta doći i do polufinala Kupa Kralja.

Nakon nekoliko mjeseci špekulacija Sampaoli je napustio kormilo Seville i preuzeo mjesto selektora reprezentacije Argentine, a Berizzo se veće duže vrijeme nametao kao logičan izbor za poziciju šefa struke Seville.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti