Sevilla nastavila pratiti Barcu i Real

Nova pobjeda Seville

Sevilla nastavila pratiti Barcu i Real

Teme:

Fudbaleri Seville nastavili su pratiti Real Madrid i Barcelonu na tabeli španske La Lige nakon današnje pobjede protiv Las Palmasa u gostima sa 1:0.

Prvo poluvrijeme proteklo je bez većih uzbuđenja na obje strane. Jedinu priliku vrijednu pomena propustio je Vazquez iz Seville koji je iz dobre situacije šutirao pored gola.

Drugo poluvrijeme bilo je daleko sadržajnije, a prvi je zaprijetio Las Palmas, ali udarac Davida Simona je odbranio golman Rico. Kevin-Prince Boateng je nakon toga pokušao glavom, ali golman Seville je ponovo bio siguran. Nakon toga zaprijetila je i Sevilla, ali udarac Vitola je u posljednji trenutak izblokiran. 

Ipak, gosti su uspjeli da dođu do gola i to u 80. minuti, a strijelac je nakon asistencije Iborre bio Correa. 

Bila je ovo 14. pobjeda Seville ove sezone i sada imaju zaostatak od tri boda za Realom uz dva meča više. S druge strane, Las Palmas je na 11. mjestu sa 28 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi