Sevilla i Espanyol podijelili bodove
Foto: EPA

La Liga, 1. kolo

Sevilla i Espanyol podijelili bodove

S. Bošković

Fudbaleri Seville remizirali su na domaćem terenu s ekipom Espanyola rezultatom 1:1 u prvom kolu španske La Lige. 

Domaći tim je nervozno ušao u utakmicu, te je imao malih problema na početku. Ipak, Lenglet je u 26. minuti doveo Sevillu u vodstvo. 

Ipak, to vodstvo nije dugo trajalo s obzirom na to da je samo devet minuta kasnije Baptistao postigao gol za 1:1, a ujedno i postavio konačni rezultat susreta. 

U nastavku su obje ekipe imale po par prilika da postignu gol i da dođu do pobjede na otvaranju sezone, no rezultat iz prvog dijela igre je ostao nepromijenjen. 


U posljednjih šest minuta utakmice Espanyol je ušao i s igračem više s obzirom na to da je Benaga zaradio crveni karton.

La Liga, 1. kolo: 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sevilla - Espanyol 1:1 (Lenglet 26', Baptistao 35')




Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi