Sevilla dogovorila dva nova pojačanja?
Foto: EPA

Simon Kjaer i Jesus Navas uskoro u Andaluziji

Sevilla dogovorila dva nova pojačanja?

Prema pisanjima Estadio Deportiva u Sevillu će uskoro stići dva nova fudbalera. Riječ je o defanzivcu Simonu Kjaeru i krilnom fudbaleru Jesusu Navasu.

Navodno je Kjaer je u nedjelju stigao u Španiju, te bi uskoro trebao biti podvrgnut ljekarskim pregledima u Sevilli. Ovaj defanzivac Fenerbahčea bi sa Sevillom trebao potpisati četverogodišnji ugovor, a turski klub će od njegovog transfera zaraditi oko 11 miliona eura.

Kjaer, danski reprezentativac, je počeo karijeru u Midtjyllandu, a nastupao je još i za Palermo, Romu, Wolfsburg i Lille prije nego što se 2015. godine pridružio ekipi Fenera.

S druge strane, Jesus Navas će u Sevillu stići bez naknade, te bi uskoro trebao ponovo obući dres Andalužana, jer je on već nastupao za Sevillu i to od 2003. do 2013. godine. Prema španskim medijima trenutno su između Seville i Navasa u toku pregovori o finansijskim aspektima ugovora, a ovaj 31-godišnjak bi uskoro trebao biti i zvanično predstavljen kao novo pojačanje Seville.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je u dresu Seville odigrao skoro 400 utakmica, te je sa ovom ekipom uspio osvojiti španski Kup Kralja, te čak dvije titule pobjednika Kupa UEFA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi