Engleska liga

"Sead je zvijer, niko ne voli igrati protiv njega"

Kolašinac izrasta u miljenika navijača, ali i saigrača

R. Pašić
12.10.2017. 20:15

Arsenal, čini se, popravlja formu iz utakmice u utakmicu, a navijači na Emiratesu imaju i novog miljenika, bh. reprezentativca Seada Kolašinca.

Kolašinac je u Arsenal stigao ovog ljeta iz Schalkea, nakon što mu je istekao ugovor sa njemačkom ekipom, te je odmah dao svoj doprinos igri Topnika.

Upravo o novom pojačanju Arsenala je govorio i veznjak ove ekipe Jack Wilshere, koji je iskoristio priliku i da poruči da nikako ne bi volio igrati protiv Kolašinca.

"Sead je izrastao u pravog miljenika navijača jer kod njega nema 'zezanja', čak ni na treninzima. On je rođeni pobjednik. Fizički je prava zvijer i niko ne voli igrati protiv njega", istakao je Wilshere, očigledno impresioniran novim saigračem, pa dodao:

"Gledajte, kada krilni fudbaler primi loptu, on odmah krene na njega, ne dajući protivniku ni centimetar prostora. Osvaja puno lopti za ekipu, dakle dobro mu ide."

Podsjetimo, početkom sezone je Liverpool "razbio" Topnike, ali je od tada Arsenal pobijedio u šest od sedam utakmica u svim takmičenjima. Sjajne partije je pružao i naš Sead Kolašinac, a navijači Arsenala očekuju da on u budućnosti postane jedan od ključnih igrača u ekipi.

Ranije objavljeno na istu temu