Schalke ponizio Bayer u Leverkusenu, Kolašinac povrijeđen

Njemačka Bundesliga, 31. kolo:

Schalke ponizio Bayer u Leverkusenu, Kolašinac povrijeđen

E. Škorić

Nogometaši Schalkea gostovali su u 31. kolu njemačke Bundeslige u Leverkusenu kod Bayera, te su slavili s visokih 4:1.

Bio je ovo duel ekipa koje su nekoć bile u samom vrhu Bundeslige, a danas skoro da strahuju od opstanka. 

Stoga je današnji meč bio važan za oba tima, no daleko kvalitetniji pokazao se sastav iz Gelsenkirchena, pa je zasluženo ostvario uvjerljivu pobjedu.

Već u šestoj minuti Brustaller donosi gostima vodstvo od 1:0, a ubrzo je Howedes u 10. minuti povisio na 2:0. Samo osam minuta nakon toga Schopf je pogodio za 3:0.

Igrači Bayera djelovali su izbezumljeno, a dokrajčio ih je Bursgstaller drugim golom u 50. minuti. Imao je Schalke još prilika, no malo je smanjio gas nakon tih 4:0.

Tek u 70. minuti Kiessling postiže utješni pogodak za Bayer, koji ima samo četiri boda više od timova iz opasne zone, a uz to i utakmicu više.

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac igrao je do 74. minute, nakon što se povrijedio i zamijenio ga je Aogo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 31. kolo:
Bayer - Schalke 1:4 (Kiessling 70/ Burgstaller 6, 50, Howedes 10, Schopf 18)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti