Samo Calhanoglu dao više golova iz slobodnjaka od Pjanića

Pjanić i Messi dijele drugo mjesto

Samo Calhanoglu dao više golova iz slobodnjaka od Pjanića

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić sigurno je jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca u Evropi.

Pjanić je poznat po svojim sjajnim slobodnjacima, a dovoljan dokaz je da je od sezone 2013/14. samo jedan igrač u Evropi uspio da postigne više golova od bh. reprezentativca. Igrač Juventusa je od te sezone iz slobodnih udaraca postigao čak deset golova.

Mjesto sa Pjanićem dijeli jedan od najboljih igrača svijeta Lionel Messi koji je u istom periodu također postigao deset golova iz slobodnjaka. Bolji od njih je samo Hakan Calhanoglu koji je postigao jedan gol više od sezone 2013/14.

Calhanoglu je nedavno potpisao za Milan i sigurno je da će to biti još jedan zanimljiv okršaj s Pjanićem što se tiče slobodnih udaraca. Nadamo se da će bh. reprezentativac u narednoj sezoni zasjesti na prvo mjesto u ovoj kategoriji, no neće mu biti nimalo lako.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi