Saigrači u nevjerici zbog Dembelea: Svi smo u šoku
Foto: EPA

Oglasio se Gonzalo Castro

Saigrači u nevjerici zbog Dembelea: Svi smo u šoku

M. Šljivak

Francuski fudbaler Ousmane Dembele (20) na sve načine pokušava da napusti Borussiju iz Dortmunda.

Iako je u klubu tek jednu sezonu, ovaj fudbaler želi transfer u Barcelonu, koja je pokazala ozbiljan interes za njega.

Kada je čuo da klubovi pregovaraju o transferu, Dembele se spakovao i napustio je Dortmund, te se nije pojavio na jednom od treninga u protekloj sedmici.

Saigrači su ostali u šoku zbog njegovog ponašanja. Nisu navikli da je Dembele odsutan i oštro su osudili ono što je uradio.

"Uvijek je bio na vrijeme tu. Imao je sjajnu sezonu, a zatim je odjednom nestao. Svi smo bili u šoku, lično nikad nisam doživio ovako nešto", rekao je veznjak Borussije Gonzalo Castro.

Dodaje da Dembeleovo ponašanje veoma šteti ugledu kluba, ali i igračima.,

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ako se vrati treba mu jasno reći da se ne može igrati s ugledom kluba. Ne znamo ko stoji iza ovakvih akcija. Ja znam da sa 20 godina nisam mogao sam da odlučujem. Klub je iznad svega i ugovor je zakon", rekao je Castro.

Dembele je još uvijek igrač Borussije, a rukovodstvo kluba je jučer objavilo kako dogovor s Barcelonom nije ni blizu završetka.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi