Sabatini: Za Pjanića smo dobili onoliko koliko vrijedi

Bivši sportski direktor Rome

Sabatini: Za Pjanića smo dobili onoliko koliko vrijedi

Ljetos se dogodio veliki broj interesantnih transfera, ali svakako bh. javnost je najviše ispratila prelazak Miralema Pjanića u Juventus. 

Pjanić je zbog potpisa za Juventus postao omražen među navijačima Rome. Obzirom da se radi o rivalskom klubu, navijači Rome su to okarakterisali kao izdaju i ni danas mu ne opraštaju odluku da karijeru nastavi u Torinu. 

Roma je za Pjanića dobila 32 miliona eura, što je prema riječima bivšeg sportskog direktora kluba Waltera Sabatinija tačno onoliko koliko vrijedi. 

"Bio je to transfer kao i svaki drugi. Bilo je tu povlastica koje treba poštivati, ali dobili smo za igrača tačno onoliko koliko vrijedi na tržištu", izjavio je Sabatini.

Pjanić se odmah po dolasku izborio mjesto u početnoj postavi Juventusa. Do sada je u svim takmičenjima postigao sedam golova i devet asistencija. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi