Rutinska pobjeda Seville, remi Spartaka i Liverpoola
Foto: EPA

Liga prvaka, grupa E:

Rutinska pobjeda Seville, remi Spartaka i Liverpoola

Večerašnjim duelima u grupi E nastavljano je takmičenje u grupnoj fazi Lige prvaka. Na četiri utakmice je viđeno pet pogodaka. 

Sevilla je na svom "Ramon Sanchez Pizjuanu" bez većih problema uspjela savladati Maribor rezultatom 3:0, a španski tim je posao u ovom meču riješio praktično već u prvom poluvremenu. 

Do prednosti Sevilla je stigla u 27. minuti. Correa je napravio veleslalom pored četiri, pet igrača i golmana slovenačkog prvaka, a onda nesebično proigrao Ben Yeddera kojem nije bilo teško da pošalje loptu u mrežu. Samo deset minuta kasnije isti igrač je duplirao prednost Seville. 

Prednost od 2:0 bila je aktivna sve do 83. minute, a treći gol za Liverpool i ujedno hat-trick na večerašnjoj utakmici postigao je Ben Yedder s bijele tačke. 

Bh. napadač iz redova Maribora Jasmin Mešanović u igru je ušao u 88. minuti  susreta. 

U drugom susretu grupe E sastali su se Spartak i Liverpool, a konačan rezultat nakon 90 minute igre glasio je 1:1. Iako su gosti iz Engleske od samog starta dominirali i stvarali šanse, prvi je poveo Spartak i to iz prvog šuta. 

Sjajnim udarcem iz slobodnjaka Spartaku je vodstvo donio Fernando, međutim ono nije dugo trajalo, pošto je u 31. minuti Liverpool stigao do poravnanja preko Coutinha. To je bio gol za konačnih 1:1 na "Otkrytiye" Areni. 

Liga prvaka, grupna E:

Sevilla - Maribor 2:0

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Spartak - Liverpool 1:1

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi