Rooney iz penala spasio Everton poraza

Karamele i dalje u krizi

Rooney iz penala spasio Everton poraza

Prvi meč današnjeg programa 8. kola engleske Premier lige ponudio je duel Brightona i Evertona koji je završen neriješenim rezultatom 1:1.

Sva velika uzbuđenja sa ovog susreta viđena su u finišu utakmice, kada su postignuta oba pogotka. Prvo je u 82. minuti Knockaert pogodio za vodstvo Brightona od 1:0, da bi u 89. dosuđen jedanaesterac za goste sa Goodisona.

Siguran realizator najstrožije kazne bio je Wayne Rooney, koji je golom sa bijele tačke spasio Everton još jednog poraza.

Uprkos tome, može se reći da je Everton i dalje u pravoj rezultatskoj krizi s obzirom da ovaj tim zauzima tek 16. mjesto sa osam bodova. Brighton je sa istim brojem bodova pozicioniran dva mjesta iznad, s obzirom na nešto bolju gol razliku od Karamela.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U narednom kolu, Everton će na svom terenu ugostiti Arsenal dok Brighton ide u goste West Hamu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi