Ronaldo konačno otkrio razloge legendarne frizure

SP 2002. godine bilo je u njegovom znaku

Ronaldo konačno otkrio razloge legendarne frizure

E. Čaušević
Teme:

Jedan od najboljih igrača svih vremena, Ronaldo, konačno je otkrio razlog zašto se na Svjetskom prvenstvu 2002. godine odlučio za najlegendarniju frizuru u svijetu fudbala.

Ronaldo je 2002. godine nekoliko dana pred početak Svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji šokirao fudbalski svijet kada se pojavio na treningu Brazila. Niko nije mogao vjerovati kakvu frizuru ima tada najbolji igrač svijeta, a nakon skoro 15 godina legendarni Brazilac je konačno otkrio zašto je to uradio.

"Imao sam problema s povredom i bio sam spreman možda 60% i zbog toga sam se tako ošišao. Prije početka Svjetskog prvenstva svi su govorili o mojoj povredi. Kada sam došao na trening sa novom frizurom više niko nije pomenuo povredu niti da li sam spreman da igram. Uspio sam im skrenuti pažnju iako sam se dobro osramotio", rekao je Ronaldo.

Nakon teške povrede Ronaldo je dobio povjerenje Scolarija i bio je u početnoj ekipi na SP-u 2002. godine. On je to vratio na najbolji mogući način jer je bio glavna zvijezda u Japanu i Južnoj Koreji. Ronaldo je u finalu protiv Njemačke postigao dva gola i tako je donio petu titulu svjetskog prvaka za Brazil.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ronaldo je 2002. godine bio najbolji strijelac Svjetskog prvenstva sa osam golova. Iza njega su ostali Rivaldo i Miroslav Klose koji su postigli po pet golova. Mnogi su smatrali da je upravo frizura donijela sreću Brazilcima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi