"Ronaldo bi nam donio probleme u svlačionici"
Foto: EPA

Odbili dovesti Portugalca

"Ronaldo bi nam donio probleme u svlačionici"

Nekadašnji trener Liverpoola Gerard Houllier otkrio je za Daily Mail da je malo nedostajalo da 2003. godine na Anfield dođe Cristiano Ronaldo. 

Čelnici Liverpoola su zapazili Ronalda još kada je kao klinac igrao za Sporting na turniru u Toulunu. Željeli su odmah da ga dovedu i stupili su u pregovore s njim, međutim do transfera nije došlo zbog Portugalčevih zahtjeva.

"Željeli smo dovesti Ronalda, ali nismo željeli prekoračiti budžet za plaće, pa nismo mogli ispuniti njegove uvjete. Da smo ga mi doveli, mislim da bismo imali probleme u svlačionici", kazao je Houllier koji je svojevremeno vodio Liverpool, te dodao:

"Nakon toga je Manchester United igrao prijateljsku protiv Sportinga i svi su Sir Alexu Fergusonu rekli da ga mora dovesti. On je to i napravio."

Redsi su umjesto Ronalda doveli Harryja Kewella.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Procijenili smo da nam je Kewel bolji. On je tada bio sjajan, no zaredale su se povrede poslije kojih nikad nije bio na razini na kojoj smo ga navikli gledati", podvukao je Houllier. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi