"Roma ima sjajan tim, ali Džeko nas najviše zabrinjava"

Eder pred meč s Romom

"Roma ima sjajan tim, ali Džeko nas najviše zabrinjava"

E. Čaušević

Fudbaleri Intera u nedjelju na domaćem terenu dočekuju Romu u derbiju 26. kola italijanske Serije A.

Obje ekipe u posljednje vrijeme igraju u jako dobroj formi. Inter želi nova tri boda kako bi ostao u borbi za mjesta koja vode u Ligu prvaka naredne sezone, dok Roma pobjedom ostaje kandidat za Scudetto. Pred ovaj meč izjavu za italijanske medije dao je Eder koji je rekao da će Edin Džeko biti najveća opasnost po gol Intera.

"Znamo da je ovo jedna od važnijih utakmica za nas. Igramo jako dobro u posljednje vrijeme i na pravom smo putu da naredne godine igramo u Ligi prvaka. Roma je odlična ekipa i mislim da su šanse 50-50 u ovoj utakmici. Najviše nas zabrinjava Edin Džeko i moramo dati maksimum da ga zaustavimo", rekao je Eder, te dodao:

"Ipak, nije on jedini koji nas zabrinjava jer ima tu jako dobrih pojedinaca. Meni se najviše sviđaju De Rossi i Nainggolan jer su nevjerovatno igrači. No, imamo i mi svojih aduta i s pravom se nadamo pobjedi".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Utakmica između Intera i Rome igra se u nedjelju od 20:45 sati. Roma je trenutno druga na tabeli sa 56 bodova, dok je Inter četvrti sa 48 bodova.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi