"Robinho je mislio da će u Engleskoj igrati ragbi"

Tako kaže njegov nekadašnji saigrač

"Robinho je mislio da će u Engleskoj igrati ragbi"

Teme:

Brazilski krilni napadač, Robinho, 2008. godine dres Real Madrida zamijenio je dresom Manchester Cityja za čak 43 miliona eura.

Baš tog ljeta dres Manchester Cityja obukao je i njegov tadašnji saigrač iz reprezentacije, Jo. Ovaj napadač je otkrio da je Robinho pred debi u dresu Manchester Cityja mislio da će igrati ragbi, a razlog su dimenzije protivničkih fudbalera.

Naime, City je tada igrao meč protiv Portsmoutha, a u prvoj postavi te ekipe bili su Sol Campbell, Peter Crouch i Papa Boupa Diop, sve sami divovi. Robinho je bio preplašen njihovim dimenzijama, pa se odlučio našaliti sa Joom u tunelu pred početak meča. 

"U prvom meču Robinha 2008. godine za Manchester City, postigao sam svoj prvi gol za taj klub, ali ova utakmica ima zaista zanimljivu priču prije njenog početka. Bili smo u tunelu pred početak meča, a njihovi defanzivci su bili Sylvain Distin i Sol Campbell, jedan od veznjaka je bio Bouba Diop, a u napadu je bio Peter Crouch. Bio je to tim sastavljen od džinova. Tada je Robinho pogledao u njih i rekao mi: 'Je*ote, Jo, zar ćemo igrati ragbi? Pogledaj njihove dimenzije'. Rekao sam mu: 'Da, Robinho, dobrodošao u engleski Premiership'", poručio je Jo. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, dimenzije protivničkih igrača nisu smetale previše dvojcu iz Brazila jer su obojica postigla po jedan pogodak u pobjedi od 6:0.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi