Real ispisao historiju španskog klupskog fudbala

40 vezanih mečeva bez poraza

Real ispisao historiju španskog klupskog fudbala

Fudbaleri Real Madrida i Seville odigrali su večeras sjajan meč u revanšu osmine finala Kupa kralja, a na kraju je završilo 3:3 nakon čega se Real plasirao u četvrtfinale ovog takmičenja zbog pobjede u prvom meču 3:0.

Domaći su sjajno otvorili meč i odmah su napravili veliki pritisak na gol Reala. To im se isplatilo u 10. minuti kada su poveli i to nakon autogola Danila. Do kraja prvog poluvremena obje strane su imale nekoliko dobrih prilika, ali rezultat se nije mijenjao.

Ipak, u nastavku meča vidjeli smo čak pet pogodaka. Prvo je Real izjednačio sjajnim golom Asensia koji je sve sam uradio u 48. minuti. Ipak, Sevilla se nije predavala pa su do novog pogotka stigli u 53. minuti kada je Stevan Joivetić pogodio na svom debiju. Domaći tu nisu stali jer su u 78. minuti preko Iborre stigli i do trećeg gola i tada se činilo da mogu napraviti čudo. Ipak, sve je bilo gotovo u 82. minuti pogotkom Sergija Ramosa sa bijele tačke. Da Real Madrid obori veliki rekord španskog fudbala pobrinuo se Karim Benzema pogotkom u 93. minuti susreta. 

Sada je Real neporažen na čak 40 uzastopnih utakmica u svim takmičenjima što je novi rekord španskog klupskog fudbala.


Potražite više informacija na temu La Liga:



Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije