Real bez Ronalda pokazao snagu i pregazio Sevillu

Španski Kup Kralja

Real bez Ronalda pokazao snagu i pregazio Sevillu

Fudbaleri Real Madrida slavili su večeras u prvom meču osmine finala Kupa Kralja protiv Seville sa 3:0.

Iako su Madriđani u ovom meču igrali bez mnogo velikih zvijezda (Ronaldo, Bale, Benyema, Ramos, Pepe), na kraju su ipak lakše od očekivanog stigli do pobjede.

Poveli su u 11. minuti kada je strijelac pogotka za 1:0 bio Kolumbijac James Rodriguez nakon asistencije Casemira. Domaći su na 2:0 povisili već u 29. minuti igre, a strijelac je ovog puta bio Varane nakon asistencije Tonija Kroosa. 

Do kraja prvog dijela igre potpuni potop Seville za koji se pobrinuo James Rodriguez svojim drugim golom na meču. Ovog puta precizan je bio sa jedanaest metara. 

Nastavak meča nije donio veće šanse na obje strane, pa će Real u revan ući sa velikom prednošću i Sevilli će biti veoma teško da se plasiraju u četvrtfinale.

 


Potražite više informacija na temu La Liga:


Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi