Real Betis i Valencija odigrali meč za pamćenje

Čak devet golova i pobjeda Šišmiša

Real Betis i Valencija odigrali meč za pamćenje

Valencia je večeras slavila pobjedu na gostovanju kod Real Betisa u jednom od najboljih mečeva ove sezone u La Ligi, a konačan rezultat bio je 6:3.

Valencia se nalazi u nevjerovatno dobroj formi, ali su danas došli u goste ekipe koja također igra sjajno ove sezone i očekivala se dobra utakmica. 

Prvo poluvrijeme nije nagovještavalo da ćemo gledati rezultatski zanimljivu utakmicu jer je Valencija golovima Kondogbije i Guedesa vodila sa 2:0. 

Na početku drugog dijela meča, u 55. minuti, Betis je imao penal, ali Neto je odbranio udarac Leona i ostalo je 2:0. Samo devet minuta kasnije Valencia je kaznila taj promašaj i to preko Rodriga. Odmah nakon toga u strijelce se upisao i Santi Mina za veliku prednost Šišmiša od 4:0. Ipak, tada je tek počeo meč.

Betis je u razmaku od 79. do 84. minute postigao čak tri pogotka i potpuno se vratio u meč. Kada se činilo da će režirati potpuni preokret, uslijedila je nova serija Valencije. Oni su u 88. i 94. minuti preko Zaze i Pereire definitivno prelomili meč u svoju korist. Gledatelji na stadionu su sigurno mogli uživati u jednom od najboljih mečeva u posljednjih 10-ak godina u La Ligi. 

Valencia je nakon ove pobjede skočila na 2. mjesto La Lige sa 18 osvojenih bodova, dok je Betis ostao na 9. poziciji sa 13 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska La Liga, 8. kolo:

Real Betis-Valencia 3:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi